Nets fusionerar med Concardis Group

Publicerad: 2018-10-02 Kategorier: Taggar:

På den internationella betalningskonferensen Money 20/20 i Amsterdam meddelade Nets om en fusion med Concardis Group, en ledande leverantör av betallösningar i den tysktalande delen av Europa. Nets som är en ledande aktör inom betalningar i Norden tar därmed sitt första stora kliv ut i Europa och de två företagen skapar tillsammans en stark europeisk position.

Concardis Group har fokus på Tyskland, Österrike och Schweiz och i kombination med Nets position i Norden och Baltikum kommer den nya koncernen att expandera i skala, kapacitet och förmåga till fördel för Nets kunder.

Konsolideringen i betalningsbranschen går snabbt, och sammanslagningen med Concardis Group bidrar till Nets ambition om att bli en verkligt europeisk betalningsleverantör.

I motsats till Norden är exempelvis Tyskland ett övervägande kontantbaserat samhälle och Nets har starka förväntningar på att kunna bygga på de digitala framgångar som de har skapat tillsammans med kunderna i Norden, för att digitalisera betalningar i den tysktalande delen av Europa också.

 

– Båda våra breda produktportföljer ger handlare möjlighet att dra nytta av digitaliseringen av betalningar med ett brett utbud av produkter och tjänster, så som för e-handel, portaler för handlare liksom faktureringslösningar för webbutiker. Genom att kombinera vår produktkunskap och tekniska möjligheter kan vi ännu snabbare komma ut med toppmoderna och användarvänliga tjänster till kunderna, vilket understryker vår gemensamma ambition vad gäller innovation, säger Robert Hoffmann, VD för Concardis Group.

Samgåendet måste godkännas av respektive myndighet innan det kan anses vara slutgiltigt. Detta beräknas ske under fjärde kvartalet 2018.

 

Läs mer HÄR